MENUJU REDHA MU

Ya Allah, Kuatkanlah Diri Ini Dalam Menuju RedhaMU..

Comelnya.. Manjanya..

Assalamualaikum wbt.. Semoga semuanya sihat wal a'fiat.. Ana cuma nak mengupload gambar anak2.. Sejuk mata memandang.. Terasa tenang hati melihat telatah dan karenah mereka.. Semoga Allah merahmati kami sekeluarga.. Aminnn Ya Rabbal A'lamin..

Ni anak bongsu ana (buat masa  ni la..huhu..) yang amat manja macam kakak nya..tapi senyap sikit..menangis bila lapar jah..perkembangan dia lagi advance berbanding dengan kakak dia..la ni, dah pandai gelak dah..berat pun sama laju la naik..dah 6 kilo dah..huhu..takpe, yang penting sihat..alhamdulillah..

















Ni gambar anak dara ana berposing dengan baju baru.. ala2 indon punya baju..siap skali dengan tudung..sahabat zaujah ana yang bagi..kedah import punya..



Syifa' yang duk asyik terkumat kamit mulut dia membaca.. bahasa apa yang dia baca, hanya dia yang tahu..tergelak kita dibuatnya..





Bila tengok gambar ni, teringat masa dulu2..suka sangat syifa' minum air sunquick..susah hati kami dibuatnya..buat susu dia tak nak..bagi air masak pun dia tak nak..jadi, terpaksalah pasrah, bagi je lah air sunquick..tapi la ni alhamdulillah..jarang dah minum sunquick..minum soya plak..oklah tu..ada khasiat la juga..naik berat badan dia..mendadak..takdelah macam sebelum ni, kecik molek je badan dia..



Barakallahufikum.. Ilal Liqa'..Wassalam..

AHLAN WA SAHLAN

BETTER THAN BEFORE

HAMBAMU YANG DHOIF

My photo
Hanya hamba ALLAH yang lemah dan masih mencari KEREDHAANNYA..Kusedar ilmu dan taqwa adalah jalan ke arah menuju syahid ilalALLAH..Ya ALLAH thabatkan hati ini di jalanMU Ya ALLAH..

MENJALIN UKHUWAH

BAITI JANNATI

  • UJIAN ADALAH DIDIKAN DAN TARBIYAH DARI ALLAH - Sememangnya kita tidak dapat lari daripada ujian kerana *ujian itu adalah sebahagian daripada kehidupan di dunia*. Dunia ini sendiripun tempat ujian sebelu...
    3 years ago
  • Kita Masih Seorang Hamba.. - Assalamualaikum w.b.t.. Menyusuri kehidupan...kita masih seorang hamba.. Susah, senangnya semua ditentukan Allah swt.. Justeru, usahlah kita alpa pada Yan...
    4 years ago
  • Kentang Putar Ummiey - Salam buat semua tetamu2 ummiey..syukran coz ziarah blog ummiey yang tak seberapa ni..udah lebih seminggu ummiey tak update blog..macam2 alasan lah akan...
    4 years ago
  • kematian adik saiful, apa ceritanya? - Kematian adik Saiful Syazani Saiful Sopfidee telah menggemparkan Negara. Pembawaan carita oleh media telah mengejutkan semua pihak termasuk saya yang menja...
    5 years ago
  • Exam Oh Exam..! - Assalamu'alaikum wbt.. Tertiarap sorang-sorang atas katil ditemani nota-nota dan buku-buku yang ber longgokan. Dendangan lagu daripada laptop memecah kesun...
    5 years ago
  • Tadabbur KalamuLlaah (1) - يَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ مَا لَكُمْ إِذَا قِيلَ لَكُمُ انفِرُواْ فِى سَبِيلِ اللَّهِ اثَّاقَلْتُمْ إِلَى الاٌّرْضِ أَرَضِيتُم بِالْحَيَوةِ الدُّنْي...
    5 years ago