MENUJU REDHA MU

Ya Allah, Kuatkanlah Diri Ini Dalam Menuju RedhaMU..

Berada Di IIUM..

Assalamualaikum..

Alhamdulillah...semalam menghadiri satu seminar di UM..Seminar Dinar Emas..sambil2 mencari isi berkaitan isu2 ekonomi dalam proses menyiapkan my thesis...sekarang berada di IIUM..sejak semalam lagi..nak berjumpa dengan my supervisor..br je berjoging dgn dia....esok pula ada kene ke damansara..HQ CIMB Group..untuk present proposal..huhu...skrgh pun tgh study nak present esok..harap2 berjaya..Insyaallah..

Perut pula terasa lapar..Jika ada my lover boleh dia tolong masak...sejak seminggu dua ni asyik makan kat kedai je..bukan tak sedap cuma tak berapa sedap..emm..rindu pulak kat anakanda..Perjalanan hidup ni agak sibuk kebelakangan ini...

ok lah...ada jemputan dr adik2 ke perjumpaan mereka...apepun hati ini masih berdebar-debar menanti satu "penungguan"...mcm berdebar ketika my lover nak bersalin dl...Wassalam..

Rindu...




Alhamdulillah...Akhirnya..

Assalamualikum...alhamdulillah..akhirnya...akhirnya...akhirnya...alhamdulillah...tercapai hasrat untuk memiliki internet di rumah..petang tadi, semasa sampai di airport pengkalan chepa, kontraktor TM call nak pasang phone & streamyx..selama ni terpaksa menumpang di ofis je untuk membuat keje2 jemaah..amatlah tidak selamat..

Ada beberapa pengkhabaran baik untuk semua..satu untuk saya..satu untuk my lover..satu untuk my family..masing2 ada bahagian masing2..nantikan..tk

Wassalam..

AHLAN WA SAHLAN

BETTER THAN BEFORE

HAMBAMU YANG DHOIF

My photo
Hanya hamba ALLAH yang lemah dan masih mencari KEREDHAANNYA..Kusedar ilmu dan taqwa adalah jalan ke arah menuju syahid ilalALLAH..Ya ALLAH thabatkan hati ini di jalanMU Ya ALLAH..

MENJALIN UKHUWAH

BAITI JANNATI

  • UJIAN ADALAH DIDIKAN DAN TARBIYAH DARI ALLAH - Sememangnya kita tidak dapat lari daripada ujian kerana *ujian itu adalah sebahagian daripada kehidupan di dunia*. Dunia ini sendiripun tempat ujian sebelu...
    4 years ago
  • Kita Masih Seorang Hamba.. - Assalamualaikum w.b.t.. Menyusuri kehidupan...kita masih seorang hamba.. Susah, senangnya semua ditentukan Allah swt.. Justeru, usahlah kita alpa pada Yan...
    5 years ago
  • Kentang Putar Ummiey - Salam buat semua tetamu2 ummiey..syukran coz ziarah blog ummiey yang tak seberapa ni..udah lebih seminggu ummiey tak update blog..macam2 alasan lah akan...
    5 years ago
  • kematian adik saiful, apa ceritanya? - Kematian adik Saiful Syazani Saiful Sopfidee telah menggemparkan Negara. Pembawaan carita oleh media telah mengejutkan semua pihak termasuk saya yang menja...
    6 years ago
  • Exam Oh Exam..! - Assalamu'alaikum wbt.. Tertiarap sorang-sorang atas katil ditemani nota-nota dan buku-buku yang ber longgokan. Dendangan lagu daripada laptop memecah kesun...
    6 years ago
  • Tadabbur KalamuLlaah (1) - يَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ مَا لَكُمْ إِذَا قِيلَ لَكُمُ انفِرُواْ فِى سَبِيلِ اللَّهِ اثَّاقَلْتُمْ إِلَى الاٌّرْضِ أَرَضِيتُم بِالْحَيَوةِ الدُّنْي...
    6 years ago