MENUJU REDHA MU

Ya Allah, Kuatkanlah Diri Ini Dalam Menuju RedhaMU..

Mujahidah Penyejuk Mata..


Nak Balik Ke Tak..?

Esok cutiiii....So..?

Salam Kemenangan...Mujahidah Baru..!!!.(2)




Salam Kemenangan...Mujahidah Baru..!!!

Assalamualaikum..

Alhamdulillah...Lama tak update blog ini..Hampir sebulan..Kesibukan beraya dengan yang pasti menyambut kelahiran mujahidah baru...Tambah pula menyelesaikan urusan ketakjadian ke UK...ku beraya dalam kesedihan..wlpn org lain tak tahu dalam hati merintih kesedihan..muka gembira hati sedih..tapi tak pe..ade hikmah ape yg berlaku..semangatku pun masih down..memang down..alhamdulillah..bangkit semula selepas lahirnya mujahidah baru..Alhamdulillah...!!..

Begitulah lumrah kehidupan..itulah takdir Allah..cuma kita sebagai hambaNYA hendaklah sentiasa sabar...SABAR...Insyaallah Allah bersama org2 yang sabar...Insyaallah akan ada balasanNYA utk hambaNYA yang sabar....

Nur Najwa Farhani..

Ummi dgn Najwa..

Abi dgn Najwa...


Syifa' dgn adiknya, Najwa...


AHLAN WA SAHLAN

BETTER THAN BEFORE

HAMBAMU YANG DHOIF

My photo
Hanya hamba ALLAH yang lemah dan masih mencari KEREDHAANNYA..Kusedar ilmu dan taqwa adalah jalan ke arah menuju syahid ilalALLAH..Ya ALLAH thabatkan hati ini di jalanMU Ya ALLAH..

MENJALIN UKHUWAH

BAITI JANNATI

  • UJIAN ADALAH DIDIKAN DAN TARBIYAH DARI ALLAH - Sememangnya kita tidak dapat lari daripada ujian kerana *ujian itu adalah sebahagian daripada kehidupan di dunia*. Dunia ini sendiripun tempat ujian sebelu...
    4 years ago
  • Kita Masih Seorang Hamba.. - Assalamualaikum w.b.t.. Menyusuri kehidupan...kita masih seorang hamba.. Susah, senangnya semua ditentukan Allah swt.. Justeru, usahlah kita alpa pada Yan...
    4 years ago
  • Kentang Putar Ummiey - Salam buat semua tetamu2 ummiey..syukran coz ziarah blog ummiey yang tak seberapa ni..udah lebih seminggu ummiey tak update blog..macam2 alasan lah akan...
    5 years ago
  • kematian adik saiful, apa ceritanya? - Kematian adik Saiful Syazani Saiful Sopfidee telah menggemparkan Negara. Pembawaan carita oleh media telah mengejutkan semua pihak termasuk saya yang menja...
    6 years ago
  • Exam Oh Exam..! - Assalamu'alaikum wbt.. Tertiarap sorang-sorang atas katil ditemani nota-nota dan buku-buku yang ber longgokan. Dendangan lagu daripada laptop memecah kesun...
    6 years ago
  • Tadabbur KalamuLlaah (1) - يَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ مَا لَكُمْ إِذَا قِيلَ لَكُمُ انفِرُواْ فِى سَبِيلِ اللَّهِ اثَّاقَلْتُمْ إِلَى الاٌّرْضِ أَرَضِيتُم بِالْحَيَوةِ الدُّنْي...
    6 years ago