MENUJU REDHA MU

Ya Allah, Kuatkanlah Diri Ini Dalam Menuju RedhaMU..

Di Kuantan..

Assalamualaikum...

Salam untuk semua...Moga2 kita semua berada dalam rahmat & kurniaanNYA...Alhamdulillah Allah masih memberikan petunjuk & kekuatan utk menghadapi perjuangan dlm kehidupan ini yang semakin hari semakin mencabar..

Diundang menyampaikan pengisian SMA Ihsan..ape nak dicakap ni..huhu..kadang2 bila dah lama tak ceramah ni agak kaku jgk nak start ceramah semula..lain la jika ceramah tiap2 hari..tak gitu kan...emm..1 November kembali menggamit minda...ada apa ye tentang hari smlm ye..rasanya berlalu smlm mcm biasa je..Nothing..Pagi gi pasar..lps zohor gi hntr adik ke Pekan..Pas asar ke bandar kuantan..Makan2 di Giant Kuantan..takade ape2 pun..entahlah maybe rasa hati je kot...

Terfikir dlm diri masa duk pusing2 Kuantan..ramai jgk la org ni..dlm hati mengome nape la org ni..berjalan je..tak ada keje lain ke..huhu...sama la dgn aku..kata dlm hati..merewang je..padahal nak bawa isteri & anak jalan2 je..lagipun nak duk jauh pas ni..sebulan lbh smpi raya haji...Membujang la sekejap..hehe..apepun buat my lover jg diri baik2 ye..jgn suka nangis dah ye..jgn manja2 sgt2..hehe..ok la ...nak cari bhn Islam sebagai Ad-Deen..susah jgk tajuk ni..

Wassalam..

0 comments:

Post a Comment

AHLAN WA SAHLAN

BETTER THAN BEFORE

HAMBAMU YANG DHOIF

My photo
Hanya hamba ALLAH yang lemah dan masih mencari KEREDHAANNYA..Kusedar ilmu dan taqwa adalah jalan ke arah menuju syahid ilalALLAH..Ya ALLAH thabatkan hati ini di jalanMU Ya ALLAH..

MENJALIN UKHUWAH

BAITI JANNATI

  • UJIAN ADALAH DIDIKAN DAN TARBIYAH DARI ALLAH - Sememangnya kita tidak dapat lari daripada ujian kerana *ujian itu adalah sebahagian daripada kehidupan di dunia*. Dunia ini sendiripun tempat ujian sebelu...
    5 years ago
  • Kita Masih Seorang Hamba.. - Assalamualaikum w.b.t.. Menyusuri kehidupan...kita masih seorang hamba.. Susah, senangnya semua ditentukan Allah swt.. Justeru, usahlah kita alpa pada Yan...
    6 years ago
  • Kentang Putar Ummiey - Salam buat semua tetamu2 ummiey..syukran coz ziarah blog ummiey yang tak seberapa ni..udah lebih seminggu ummiey tak update blog..macam2 alasan lah akan...
    7 years ago
  • kematian adik saiful, apa ceritanya? - Kematian adik Saiful Syazani Saiful Sopfidee telah menggemparkan Negara. Pembawaan carita oleh media telah mengejutkan semua pihak termasuk saya yang menja...
    8 years ago
  • Exam Oh Exam..! - Assalamu'alaikum wbt.. Tertiarap sorang-sorang atas katil ditemani nota-nota dan buku-buku yang ber longgokan. Dendangan lagu daripada laptop memecah kesun...
    8 years ago
  • Tadabbur KalamuLlaah (1) - يَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ مَا لَكُمْ إِذَا قِيلَ لَكُمُ انفِرُواْ فِى سَبِيلِ اللَّهِ اثَّاقَلْتُمْ إِلَى الاٌّرْضِ أَرَضِيتُم بِالْحَيَوةِ الدُّنْي...
    8 years ago