MENUJU REDHA MU

Ya Allah, Kuatkanlah Diri Ini Dalam Menuju RedhaMU..

11 Ramadhan...

Assalamualaikum..

Salam untuk semua..Segala puji bagi Allah..Segala syukur untukNYA..Alhamdulillah..Tangan ini masih nak menulis wlpn dengan kesibukan masa yang teramat sangat..ni pun ambil masa celahan semasa waktu zohor...Apepun usaha ini perlu diteruskan dengan sebaiknya wlpn menghadapi pelbagai cabaran dan mehnah yang tentunya boleh menggugat sy untuk terus mengolah pemikiran dan realiti masa kini...Mohon Allah bagi kelapangan masa dan rezeki yang melinpah ruah..

11 Ramadhan....11 hari dah berpuasa..ini beerti dah masuk fasa kedua Ramadhan..Fasa Keampunan..I've must upgrading my quality of ibadah and taqwa..Barulah keimanan kpd Allah dapat ditingkatkan dengan semaksimum mungkin..Menjadi bekalan buat 11 bulan yang mendatang..yang pasti yang mendatang tersebut pastinya penuh onak dan duri yang perlu diharungi dengan sebaiknya...

Kita kene check and muhasabah diri kita...menilai diri kita...19 hari lg Ramadhan akan meninggalkan kita..Sy merasakan Ramadhan kali ini penuh dgn cabaran..penuh dgn dugaan..Namun itulah perngorbanan..namun itulah ujian..Namun itulah tarbiyah dr Allah...Syukur kpd Allah..

Kita kene menilai dan memuhasabah....19 hari lg Ramadhan akan meninggalkan kita..

Jumpa lagi..wassalam..

0 comments:

Post a Comment

AHLAN WA SAHLAN

BETTER THAN BEFORE

HAMBAMU YANG DHOIF

My photo
Hanya hamba ALLAH yang lemah dan masih mencari KEREDHAANNYA..Kusedar ilmu dan taqwa adalah jalan ke arah menuju syahid ilalALLAH..Ya ALLAH thabatkan hati ini di jalanMU Ya ALLAH..

MENJALIN UKHUWAH

BAITI JANNATI

  • UJIAN ADALAH DIDIKAN DAN TARBIYAH DARI ALLAH - Sememangnya kita tidak dapat lari daripada ujian kerana *ujian itu adalah sebahagian daripada kehidupan di dunia*. Dunia ini sendiripun tempat ujian sebelu...
    5 years ago
  • Kita Masih Seorang Hamba.. - Assalamualaikum w.b.t.. Menyusuri kehidupan...kita masih seorang hamba.. Susah, senangnya semua ditentukan Allah swt.. Justeru, usahlah kita alpa pada Yan...
    6 years ago
  • Kentang Putar Ummiey - Salam buat semua tetamu2 ummiey..syukran coz ziarah blog ummiey yang tak seberapa ni..udah lebih seminggu ummiey tak update blog..macam2 alasan lah akan...
    7 years ago
  • kematian adik saiful, apa ceritanya? - Kematian adik Saiful Syazani Saiful Sopfidee telah menggemparkan Negara. Pembawaan carita oleh media telah mengejutkan semua pihak termasuk saya yang menja...
    8 years ago
  • Exam Oh Exam..! - Assalamu'alaikum wbt.. Tertiarap sorang-sorang atas katil ditemani nota-nota dan buku-buku yang ber longgokan. Dendangan lagu daripada laptop memecah kesun...
    8 years ago
  • Tadabbur KalamuLlaah (1) - يَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ مَا لَكُمْ إِذَا قِيلَ لَكُمُ انفِرُواْ فِى سَبِيلِ اللَّهِ اثَّاقَلْتُمْ إِلَى الاٌّرْضِ أَرَضِيتُم بِالْحَيَوةِ الدُّنْي...
    8 years ago