MENUJU REDHA MU

Ya Allah, Kuatkanlah Diri Ini Dalam Menuju RedhaMU..

Cuti My Lover "Sakit"

Assalamualaikum...

Salam pagi untuk semua..Alhamdulillah masih diberikan kesempatan untuk membuka blog pg ni...wlpn kena mengambil cuti...menjaga isteri "sakit"...mungkin juga untuk bg sy rehat kot...sehari dua ni agak busy dengan tugasan ofis..kelmarin kene involve 3 meeting..penat..dah la tempat berjauhan antara 3meeting tu...biasala itulah adat alam pekerjaaan.balik umah agak kepeningan..tmbh pening lg dengan suasana "mengindamnya" my lover..nak sup daging...hehe..tak bawak balik pun coz kedai tu dah tutup...merajuk lagi la my lover tu..

Sambil minda terus berfikir..dengan pelbagai isu yang melanda negara hari ni..isu ekonomi yang semakin tenat..tengah memahami bajet mini 60 Billion...fokus utama sy adalah diperingkat mekanismenye...cara penyaluranya...inilah yg kene dibangkitkan..kot2 tak sampai..anakanda puteri Nur Syifa' Izzati tak nak tido pulak..nakal betul la dia ni..maybe seharian hari ni sy kene duduk umah..lagipun my lover masih tido..katanya pening..kalu gi keje sape nak jaga syifa' tu pulak..

Kelmarin juga sy byk berjumpa dengan individu yang dah berjaya dlm kehidupan mereka..mampu mencipta empayar perniagaan mengikut kemampuan masing2..yg ramai dari bangsa Cina..byk rahsia sy nak korek smlm..tp tak dapat..cuma dapat satu klu iaitu ikutlah macam mana rentak orang yg dah berjaya..itu mungkin petua...lagipun skrg ni tgh planning nak buat business sendiri..fokus utama dah ada..cuma dari sudut mekanisme shj yg perlu difikirkan..dan bertindak..doakan agar ianya berjlaan dengan baik..k.

Wassalam..

0 comments:

Post a Comment

AHLAN WA SAHLAN

BETTER THAN BEFORE

HAMBAMU YANG DHOIF

My photo
Hanya hamba ALLAH yang lemah dan masih mencari KEREDHAANNYA..Kusedar ilmu dan taqwa adalah jalan ke arah menuju syahid ilalALLAH..Ya ALLAH thabatkan hati ini di jalanMU Ya ALLAH..

MENJALIN UKHUWAH

BAITI JANNATI

  • UJIAN ADALAH DIDIKAN DAN TARBIYAH DARI ALLAH - Sememangnya kita tidak dapat lari daripada ujian kerana *ujian itu adalah sebahagian daripada kehidupan di dunia*. Dunia ini sendiripun tempat ujian sebelu...
    5 years ago
  • Kita Masih Seorang Hamba.. - Assalamualaikum w.b.t.. Menyusuri kehidupan...kita masih seorang hamba.. Susah, senangnya semua ditentukan Allah swt.. Justeru, usahlah kita alpa pada Yan...
    6 years ago
  • Kentang Putar Ummiey - Salam buat semua tetamu2 ummiey..syukran coz ziarah blog ummiey yang tak seberapa ni..udah lebih seminggu ummiey tak update blog..macam2 alasan lah akan...
    6 years ago
  • kematian adik saiful, apa ceritanya? - Kematian adik Saiful Syazani Saiful Sopfidee telah menggemparkan Negara. Pembawaan carita oleh media telah mengejutkan semua pihak termasuk saya yang menja...
    7 years ago
  • Exam Oh Exam..! - Assalamu'alaikum wbt.. Tertiarap sorang-sorang atas katil ditemani nota-nota dan buku-buku yang ber longgokan. Dendangan lagu daripada laptop memecah kesun...
    7 years ago
  • Tadabbur KalamuLlaah (1) - يَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ مَا لَكُمْ إِذَا قِيلَ لَكُمُ انفِرُواْ فِى سَبِيلِ اللَّهِ اثَّاقَلْتُمْ إِلَى الاٌّرْضِ أَرَضِيتُم بِالْحَيَوةِ الدُّنْي...
    7 years ago