MENUJU REDHA MU

Ya Allah, Kuatkanlah Diri Ini Dalam Menuju RedhaMU..

Hidup Ini Penuh Dugaan.

Assalamualaikum..

Hidup ini penuh dengan dugaan..Yes...Dugaan..Ujian..Cabaran..Yang pasti ia mematangkan diri kita..Yes...Ia juga merupakan tarbiah dr Tuhan Yang Maha Esa..AllahuRabbi..sungguh berat ujianMU..sungguh berat amanahMU..Ya Allah...hanya kepadaMU ku mengadu...Ya Allah...
Pemergianku ke Birmingham...adakah menjadi realiti..????...peristiwa hari ni merentap semangatku..ye..sungguh mendownkan diri ku...ku tak tahu ke mana nak dituju..kenapa semua ini berlaku keatas diriku..apepun ku memujuk diriku agar sabar menghadapi ujian ini...ada hikmah disebaliknya...
Ku menghantar surat resign notis sebulan mggu lepas..hr ni smpi surat susulan..Ya Allah..surat yg mengizinkan ku utk resign..Alhamdulillah...tapi...baruku teringat kupernah menandatangani perjanjian selama 5 tahun..dan perjanjian tersebut bernilai RM 300,000...amat mahal perjanjian tersebut...& hr ni ku tahu bhw ku tak blh resign dlm tempoh 5 thn itu...& jika ku nak resign juga ku kene membayar nilai perjanjian tersebut...kenapala ku tak baca perjanjian itu...Ya Allah...
RM 300,000..???Mana nak ku cari...ada masa lbh kurang sebulan shj..Mana nak ku cari..???....Ya Allah bantulah hambaMU ini...Ya Allah....

2 comments:

NUR SYIFA' IZZATI August 18, 2009 at 3:27 PM  

salam abi..sabar yer..semoga Allah membuka jalan penyelesaian buat abi..perbanyakkan doa..dekatkan diri padaNya..insyaAllah akan ada petunjuk dariNya nanti..yang penting abi kena tetap tabah dan kuat..ummi ngan syifa' senantiasa menyokong abi..kami sayang abi..

cahaya_solehah August 18, 2009 at 7:04 PM  

innalillahi wa inna ilaihi raji'un..
erm...
abg long, takleh ke trik balik surat resign tu?

~MEMBURU CINTA HAQIQI~

Post a Comment

AHLAN WA SAHLAN

BETTER THAN BEFORE

HAMBAMU YANG DHOIF

My Photo
Hanya hamba ALLAH yang lemah dan masih mencari KEREDHAANNYA..Kusedar ilmu dan taqwa adalah jalan ke arah menuju syahid ilalALLAH..Ya ALLAH thabatkan hati ini di jalanMU Ya ALLAH..

MENJALIN UKHUWAH

BAITI JANNATI

  • UJIAN ADALAH DIDIKAN DAN TARBIYAH DARI ALLAH - Sememangnya kita tidak dapat lari daripada ujian kerana *ujian itu adalah sebahagian daripada kehidupan di dunia*. Dunia ini sendiripun tempat ujian sebelu...
    9 months ago
  • Kita Masih Seorang Hamba.. - Assalamualaikum w.b.t.. Menyusuri kehidupan...kita masih seorang hamba.. Susah, senangnya semua ditentukan Allah swt.. Justeru, usahlah kita alpa pada Yan...
    1 year ago
  • Kentang Putar Ummiey - Salam buat semua tetamu2 ummiey..syukran coz ziarah blog ummiey yang tak seberapa ni..udah lebih seminggu ummiey tak update blog..macam2 alasan lah akan...
    2 years ago
  • kematian adik saiful, apa ceritanya? - Kematian adik Saiful Syazani Saiful Sopfidee telah menggemparkan Negara. Pembawaan carita oleh media telah mengejutkan semua pihak termasuk saya yang menja...
    3 years ago
  • Exam Oh Exam..! - Assalamu'alaikum wbt.. Tertiarap sorang-sorang atas katil ditemani nota-nota dan buku-buku yang ber longgokan. Dendangan lagu daripada laptop memecah kesun...
    3 years ago
  • Tadabbur KalamuLlaah (1) - يَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ مَا لَكُمْ إِذَا قِيلَ لَكُمُ انفِرُواْ فِى سَبِيلِ اللَّهِ اثَّاقَلْتُمْ إِلَى الاٌّرْضِ أَرَضِيتُم بِالْحَيَوةِ الدُّنْي...
    3 years ago