MENUJU REDHA MU

Ya Allah, Kuatkanlah Diri Ini Dalam Menuju RedhaMU..

Perjalanan Yang Jauh & Cukup Jauh..

Assalamualaikum..

Lama sungguh tidak mengupdatekan blog ini..tgk ummi syifa' & syifa' update baru2 ni rasa nak update jugak..Namun tangan ni masih tak tergerak nak menekan keyboard untuk berkongsi pengalaman & cerita..Namun apepun Alhamdulillah jangka hayat blog masih ada..

Perjalanan yang jauh akan ku hadapi selepas ini....& nak kata cukup jauh tak la jauh sgt namun itulah realiti kehidupan ..Kadang2 kita rasa perit untuk meninggalkan sesuatu yang dah kita lakukan bertahun2..namun itulah KEHIDUPAN...terpaksa meninggalkan tanah air untuk meneruskan perjuangan menuntut ilmu untuk kematangan diri dan juga untuk survival Islam itu sendiri..

Ape yang diharapkan perjalanan ini mendapar keredhaan Allah...Insyaallah..Wassalam..


5 comments:

cahaya_solehah August 10, 2009 at 10:09 PM  

alahai, abg long..
pendek nya post..
berkias2 plak tu..
ni smata2 nak sahut cbrn sy ke?
haha..

~MEMBURU CINTA HAQIQI~

Tok Selampit August 11, 2009 at 12:25 PM  

Nak gi Uganda ko Namibia?

Sebelum gi tu belanjo kawe puah dulu.. ha ha

Ummu Iffah August 11, 2009 at 4:03 PM  

Abg long nak jadi orang UK..wah2..abang long taruk la gambar, menarik sikit..

Sabiqul Umair August 12, 2009 at 4:23 PM  

nak taruk gmbr pun sedih..huhu..bukan mudah nak tinggalkan tanah air yg tercinta..haha..

NUR SYIFA' IZZATI August 13, 2009 at 6:14 PM  

alah abi ni..mengader2 betul..dalam hati suka lah tu..huhu..hihihi..haha..abi, syifa' cuma sampaikan apa yang ummi cakap..bukan syifa' yang cakap camtu..hahaha..

Post a Comment

AHLAN WA SAHLAN

BETTER THAN BEFORE

HAMBAMU YANG DHOIF

My photo
Hanya hamba ALLAH yang lemah dan masih mencari KEREDHAANNYA..Kusedar ilmu dan taqwa adalah jalan ke arah menuju syahid ilalALLAH..Ya ALLAH thabatkan hati ini di jalanMU Ya ALLAH..

MENJALIN UKHUWAH

BAITI JANNATI

  • UJIAN ADALAH DIDIKAN DAN TARBIYAH DARI ALLAH - Sememangnya kita tidak dapat lari daripada ujian kerana *ujian itu adalah sebahagian daripada kehidupan di dunia*. Dunia ini sendiripun tempat ujian sebelu...
    6 years ago
  • Kita Masih Seorang Hamba.. - Assalamualaikum w.b.t.. Menyusuri kehidupan...kita masih seorang hamba.. Susah, senangnya semua ditentukan Allah swt.. Justeru, usahlah kita alpa pada Yan...
    7 years ago
  • Kentang Putar Ummiey - Salam buat semua tetamu2 ummiey..syukran coz ziarah blog ummiey yang tak seberapa ni..udah lebih seminggu ummiey tak update blog..macam2 alasan lah akan...
    7 years ago
  • kematian adik saiful, apa ceritanya? - Kematian adik Saiful Syazani Saiful Sopfidee telah menggemparkan Negara. Pembawaan carita oleh media telah mengejutkan semua pihak termasuk saya yang menja...
    8 years ago
  • Exam Oh Exam..! - Assalamu'alaikum wbt.. Tertiarap sorang-sorang atas katil ditemani nota-nota dan buku-buku yang ber longgokan. Dendangan lagu daripada laptop memecah kesun...
    8 years ago
  • Tadabbur KalamuLlaah (1) - يَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ مَا لَكُمْ إِذَا قِيلَ لَكُمُ انفِرُواْ فِى سَبِيلِ اللَّهِ اثَّاقَلْتُمْ إِلَى الاٌّرْضِ أَرَضِيتُم بِالْحَيَوةِ الدُّنْي...
    8 years ago