MENUJU REDHA MU

Ya Allah, Kuatkanlah Diri Ini Dalam Menuju RedhaMU..

Mara Ke Permatang Pauh...

Assalamualaikum..

Salam untuk semua..alhamdulillah segala puji bagi ALLAH yang masih terus tanpa henti memberikan nikmatNYA tak kira ia berbentuk manapun asalkan ia menunjukkan ALLAH memang sayangkan kat hambaNYA..apepun sy masih mengerti dan memahami bahawa segala ape yang ditentukan oleh ALLAH kepada kita merupakan 'tarbiyah' semata-mata untuk menguji setakat mana keimanan dan ketaqwaan hambaNYA..

Masih tinggal beberapa jam lg sebelum tempoh berkempen di Permatang Pauh tamat..Didoakan moga semuanya berjalan dengan lancar dan insyaallah Allah akan tunjuk sape2 yang berada dlm kebenaran yang hakiki..Sama-sama kita doakan agar keadaan di sana bertambah baik dan mampu menatijahkan satu keputusan yang paling tepat dan terbaik untuk Islam & negara..

Insyaallah mlm ni sy bertolak ke sana..Just sebagai pemantau pilihanraya shj..Itulah yang boleh diberi selaku pejuang agama Allah..Nak stay disana berminggu-minggu tak dapat..ini kira alhamdulillah dapat kesana..Itupun jika dapat lepas masuk ke sana...Dengar kata polis dah bg warning kereta luar tidak dibenarkan masuk...Mohon dapat lepas masuk..Insyaallah..

Apepun kita doakan perjalanan ke Permatang Pauh berjalan dengan baik dan diredhai oleh Allah.

Jumpa lagi..Wassalam...

0 comments:

Post a Comment

AHLAN WA SAHLAN

BETTER THAN BEFORE

HAMBAMU YANG DHOIF

My photo
Hanya hamba ALLAH yang lemah dan masih mencari KEREDHAANNYA..Kusedar ilmu dan taqwa adalah jalan ke arah menuju syahid ilalALLAH..Ya ALLAH thabatkan hati ini di jalanMU Ya ALLAH..

MENJALIN UKHUWAH

BAITI JANNATI

  • UJIAN ADALAH DIDIKAN DAN TARBIYAH DARI ALLAH - Sememangnya kita tidak dapat lari daripada ujian kerana *ujian itu adalah sebahagian daripada kehidupan di dunia*. Dunia ini sendiripun tempat ujian sebelu...
    6 years ago
  • Kita Masih Seorang Hamba.. - Assalamualaikum w.b.t.. Menyusuri kehidupan...kita masih seorang hamba.. Susah, senangnya semua ditentukan Allah swt.. Justeru, usahlah kita alpa pada Yan...
    7 years ago
  • Kentang Putar Ummiey - Salam buat semua tetamu2 ummiey..syukran coz ziarah blog ummiey yang tak seberapa ni..udah lebih seminggu ummiey tak update blog..macam2 alasan lah akan...
    7 years ago
  • kematian adik saiful, apa ceritanya? - Kematian adik Saiful Syazani Saiful Sopfidee telah menggemparkan Negara. Pembawaan carita oleh media telah mengejutkan semua pihak termasuk saya yang menja...
    8 years ago
  • Exam Oh Exam..! - Assalamu'alaikum wbt.. Tertiarap sorang-sorang atas katil ditemani nota-nota dan buku-buku yang ber longgokan. Dendangan lagu daripada laptop memecah kesun...
    8 years ago
  • Tadabbur KalamuLlaah (1) - يَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ مَا لَكُمْ إِذَا قِيلَ لَكُمُ انفِرُواْ فِى سَبِيلِ اللَّهِ اثَّاقَلْتُمْ إِلَى الاٌّرْضِ أَرَضِيتُم بِالْحَيَوةِ الدُّنْي...
    8 years ago